понедељак, 28. новембар 2011.

Prvi blog post :)

Dakle, Mimmy Switch :) Ako volite ukrase za kosu, na pravom ste mestu. Ako imate dugu kosu, kratku kosu, ravnu, kovrdžavu - naši komadi su za svakoga i za sve prilike. Ponekad dok radim, čini mi se da je taj ukras već našao vlasnicu na koju čeka. Zanimljivo, te radove uvek prodamo :)

Svaki rajf, šnalica, ukosnica, broš ima svoju priču. Inspiracija se pojavljuje nenadano i naizgled niotkuda. Sve počinje iskrom ideje koja se realizuje kroz različite postupke. Neke radove prosto moram da nacrtam, jer mi se ideja učini tananom i krhkom i plašim se da će mi umaći, sakriti se negde u ćošku pretrpanog uma. To je samo početak, osnova. Nadogradnja sledi u vidu različitih materijala, kamenčića, perlica... I onda sledi otelotvorenje ideje. Već se naslućuje oblik, boja je zauzela svoju poziciju, a detalji se nameću sami. Svaki komad je slika raspoloženja i osećanja u tom trenutku. Kreativni proces je krug bez kraja i ideje se nadograđuju jedna na drugu i grade nečiji prepoznatljivi stil.

U ovom prvom postu predstaviću jedan poseban rajf, meni vrlo drag. On je neka vrsta prekretnice u mom stvaralaštvu. Naime, posle par meseci učenja različitih tehnika šivenja, lepljenja, pravljenja različitih vrsta cvetova, nastao je "On". Inspiraciju sam našla u cvetu lotosa, koji je u budizmu simbol za čistotu i lepotu koja se uzdiže iz blata i ne biva uprljana istim. U mene je probudio radost stvaranja do neslućenih granica. Tada sam bila svesna koliko mi znači ovaj vid rada i koliko me ispunjava. Nakon njega je nastalo još mnogo novih lotosa od kojih je svaki bio drugačiji, ali ovaj prvi ipak meni znači mnogo :)